Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009


Τίτλος: “Δήμος Αυλώνος”.
Υπότιτλος “Όταν η φύση συναντά την ιστορία” Τουριστικός οδηγός.
Συλλογή ύλης – Κείμενα: Δήμητρα Μπερτόλη, Αγγελική Τόλιζα.
Σχήμα 17Χ21, Σελίδες 32,
Έκδοση δήμου Αυλώνος 1999,
Διανέμεται δωρεάν, Εξαντλημένο.

     Η Εύβοια είναι ένα αληθινό διαμάντι μέσα στον ελλαδικό χώρο. Το διαπιστώνουν καλύτερα όσοι συνηθίζουν να ταξιδεύουν, για να αποκομίζουν εντυπώσεις, να χαρούν ομορφιές, να μάθουν ιστορίες.
    Τμήμα, ίσως από τα ωραιότερα του νησιού είναι ο Δήμος Αυλώνος. Η επιθυμία μας να γνωρίσουν, τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές μας που προσφέρονται για την ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού (θαλάσσιος, ορεινός, οικογενειακός, τρίτης ηλικίας, κοινωνικός, θρησκευτικός, οικολογικός, αγροτικός, λαογραφικός), μας οδήγησε ν' αποφασίσουμε την έκδοση ενός βιβλίου με ενημερωτικό και ιστορικό περιεχόμενο για να καλύψουμε το κενό που υπήρχε στον τόπο μας στον τομέα αυτό.
     Φιλοδοξία μας είναι να δώσουμε στον επισκέπτη χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή μας και στη συνέχεια να παραθέσουμε τα ιστορικά, πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία του Δήμου Αυλώνος.
     Ο Δήμος μας είναι προικισμένος από τη φύση με απαράμιλλες ομορφιές που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Οι πεντακάθαρες θάλασσες η εναλλαγή των τοπίων, η ιστορία, ο πολιτισμός, η παραδοσιακή φιλοξενία θα κάνουν την διαμονή σας αξέχαστη.
     Ο Δήμος Αυλώνος με αυτή του την προσπάθεια σας προσκαλεί και σας προκαλεί να ανακαλύψετε τον πλούτο του ιστορικού και πολιτιστικού του βίου, τις αξέχαστες και ανεξερεύνητες ομορφιές του τόπου μας και τις λαογραφικές και γαστρονομικές παραδόσεις μας που σίγουρα θα σας γοητεύσουν.

Ο δήμαρχος
Δημήτρης Τσαπατσάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες